Вести

Радионицом драматурга и сценаристе Зорана Стефановића завршен је радни део. Као и досад, све се одвијало пред препуним гледалиштем РИСКа.
Потом је уследила церемонија проглашења најбољих радова и уручење награда.

Гран-при је уручио заменик председнице Скупштине општине Параћин Милош Ђокић, а остале награде и признања чланови жирија на челу са Марком Шерером,  уметничким директором Фестивала.

 

ГРАН-ПРИ

ТАКМИЧАРСКИ СТРИП БР.90

Аутор: Мина Марјановић,  I година

Школа за дизајн, смер графички дизајн, Београд

 

Вести

За нама је готово пун месец. Утисци су се слегли, сазрело је време за валидну оцену стручног тима. Људи, који су својим чињењем оживотворили СтрипФест „Фантазија ума“, на скупу у Београду још једном су изрекли само речи хвале и највишу могућу оцену. Комплименти иду и на рачун домаћина – Града Параћина, који је са својом културном инфраструктуром омогућио оптимални приказ 130 дечјих и радова младих из девет европских земаља. Фестивал је и дело Министарства просвете и ресорног министра Бранка Ружића, с њима на челу ушли смо у Српске допунске али и редовне школе у нашој земљи.

Током дводневног финала у Параћину, кроз пратећи програм – радионице стрипа, илустрација слика и књижевности – прошло је око 500 основоца и средњошколаца, а двонедељну изложбу слика Пеђе Тодоровића посетило је двоструко више знатижељника.

Уз тим председника Општине Владимира Милићевића, заслуге за блесак културне сцене Параћина иду на адресе: Дугогодишњег професора ФПУ БУ Растка Ћирића, оснивача и професора Школе стрипа, илустрације и концепт арта „Ђорђе Лобачев“ Владимира Весовића, управника Центра за уметност стрипа и председника Удружења драмских писаца Србије Зорана Стрефановића, графичког дизајнера, илустратора и уметничког директора „Фантазије ума“ Марка Шерера, сликара, илустратора, мозаичара, керамичара и песника Предрага Пеђе Тодоровића и, најзад,  дечијег писца Уроша Петровића по чијем сценарију – Фантазија ума – су и стварани стрипови.

Такође, огроман допринос рађању и реализацији СтрипФеста „Фантазија ума“ дала је и Агенција за уметничке делатности „Прес-арт ДМ“ из Јагодине.

Видимо се догодине!

                                                                                                                    Стевана Ковачевића

                                                                                                       Директор СтрипФеста „Фантазија ума“